Buszsávot hoz létre a Melinda utcánál a BIOKOM, jövő hétig tart

2016. április 29. péntek 10:14

Buszsávot hoz létre a Melinda utcánál a BIOKOM, jövő hétig tart

Pécsett, a Megyeri út Melinda utcai körforgalom és a Vásártér közötti szakaszán (Uránváros irányába) buszsávot alakít ki a BIOKOM Nkft.

A buszsáv a középső kanyarodósáv szabad kapacitásának felhasználásával, felfestéssel jön létre. A buszsáv az 1-es, a 130-as és az 55-ös autóbuszok gyorsabb haladását teszi így lehetővé, mert reggelente és sok esetben napközben is több percre torlódnak fel az itt közlekedő járatok a megnövekedett gépjárműforgalom miatt. Ezen buszsáv kialakításával, a reggeli csúcsidő és a napközbeni időszak során közel 1000 fő közösségi közlekedést használó utas számára tudjuk a menetidőt lerövidíteni a várható torlódások csökkentésével.

A személyautók a jelenlegi középső kanyarodósávon haladhatnak majd Uránváros irányába, addig a buszok ebben az irányban a jobb szélső sávon. A buszsávból a régi kertváros felé biztosított a jobbra kanyarodás. Azon gépjárművel közlekedők, akik korábban Uránváros irányából ezen a szakaszon kanyarodtak balra, ők a körforgalomban visszafordulva jobbra kanyarodva tudják elérni a kisebb utcákat.

A buszsáv kialakítása megkezdődött, várhatóan a jövő héten fejeződik be az időjárás függvényében.

Forrás: BIOKOM