Bűnmegelőzési ismereteket szereztek a gyerekek

2017. február 18. szombat 17:43

Bűnmegelőzési ismereteket szereztek a gyerekek

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében a napokban folytatódott Pécsett a Jószerencsét Közösségi Házban szervezett foglalkozássorozat. 

Az eredetileg 7 és 14 év közötti, hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett összejövetelhez az érkező szülők, testvérek, tanodában dolgozó szakemberek is egyre többen csatlakoztak.

A program fő célja a szabadidő tartalmas eltöltése, a szabálykövető magatartás kialakítása, valamint alapvető jogi tudnivalók közvetítése volt az áldozattá és a bűnelkövetővé válás elkerülése érdekében.

A délután során a felhőtlen, közös játéké volt a főszerep. A kezdetben bátortalan, csendes gyerekek néhány perc alatt feloldódtak, majd csatlakoztak hozzájuk a felnőttek is. A különböző korosztályú résztvevők hamarosan egymást biztatva vettek részt az izgalmas feladványok megoldásában. A foglalkozás célja az volt, hogy élménypedagógiai eszközök segítségével világítsanak rá a szabálykövető magatartás erősítésére.

Ebben a közösségi térben második éve folyik bűnmegelőzési tevékenység, ahol a különböző korosztályok egyszerre, egy időben sajátítják el a számukra hasznos ismereteket. A munkát a helyszínen a Khetanipe Egyesület munkatársai is segítették.

 

Forrás: BMRFK