Budapesti főpolgármester-jelöltként is Pécsett kampányol Bokros Lajos

2014. október 01. szerda 14:39

Budapesti főpolgármester-jelöltként is Pécsett kampányol Bokros Lajos

A jelek szerint annyira azért mégsem kötheti le a fővárosi kampány a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnökeként a napokban a baloldali ellenzéki pártok budapesti főpolgármester-jelöltjévé vált Bokros Lajost.

Mint ismert, a Horn-kormány volt pénzügyminisztereként, később a széthullóban lévő MDF miniszterelnök-jelöltjeként korábban is politikai szerepek sorát vállaló liberális közgazdász az eredetileg a baloldal jelöltjeként kampányoló Falus Ferenc helyét vette át két napja Budapesten.

Ezért hát, akár azt gondolhatná az ember, hogy az utolsó két hétben mindent megpróbál, hogy ismertesse elképzeléseit a fővárosiakkal - ez azonban vagy nincs így, vagy Bokros úgy látja, belefér kis vidéki pihenő, hiszen szerdán délelőttől mozgalma, a MoMa pécsi pogármester-jelöltje, Tukora Gábor mellett kampányolt a Széchenyi téren.


Bokros Lajost Pécs főterén két aktivista is segítette, ők a Hunyadi-szobor lábánál beszélgettek az érdeklődőkkel (fehér pólójuk hátán egy-egy nagy bajuszt viselve), miközben a főpolgármester-jelölt hol a járókelők között sétált, hol leült egy kávéra a Városházával szembeni Virág Cukrászda teraszán, hol a telefonjait fogadta. 

(A közgazdász cikkünk megjelenésének idején is a Széchenyi téren üldögél - a szerk.) 

Képünkön: Bokros Lajos a Virág teraszán, két munkatársával.

 

EQM