Búcsúzik a Széchényi tér a Mindenki Karácsonyfájától

2017. január 05. csütörtök 17:37

Búcsúzik a Széchényi tér a Mindenki Karácsonyfájától

A közel 50 éves, 15 méter magas, szép és formás ezüstfenyő több mint másfél hónapon keresztül volt ékes dísze a Széchényi térnek, melyet 2016. novemberében 13 felajánlás közül választottak ki.

Január 6-án, azaz Vízkereszt ünnepén, pénteken a BIOKOM Nkft. munkatársai reggel 8 órakor megkezdik a díszek, illetve a fényfüzérek leszedését a Mindenki Karácsonyfájáról.

A díszektől megszabadított fa ágainak levágása, illetve azok elszállítása után a törzs visszabontását darabolással végzik el, majd egy darus autó segítségével kiemelik a tuskót a helyéről és visszahelyezik a karácsonyfatalpként szolgáló akna fedlapját.

Ez a munka párhuzamosan zajlik majd a Széchenyi téren és a Csontváry sétányon, melynek köszönhetően délután a BIOKOM NKft. szakemberei megtisztítva hagyják el a területeket.

A fa ágait felaprítják és a zöldhulladék-lerakón helyezik el, a fa törzséből pedig tűzifa lesz, melyből rászorulók részesülhetnek térítésmentesen a szociális faosztási program keretein belül.

A főtéren elhelyezett Mindenki karácsonyfája mellett találkozhattunk még ünnepi díszítésben pompázó fenyőfákkal Uránváros fő terén, a Szondi sétányon és Rózsadombon is, melyek elbontására január 9-én, hétfőn kerül majd sor.

Képünk: a Mindenki Karácsonyfájának felállításakor készült a Széchenyi téren.

 

Forrás: BIOKOM Nkft.