Bővül a közfoglalkoztatás, Kertvárosban nyílik új iroda

2015. július 28. kedd 12:09

Bővül a közfoglalkoztatás, Kertvárosban nyílik új iroda

Tovább bővíti a közfoglalkoztatási programot Pécs, ezúttal Kertvárosban nyílik központi iroda. Ez könnyebbséget jelent a közfoglalkoztatottaknak, mert nem kell bemenniük minden reggel a belvárosba és látványosabb eredményeket a Kertvárosban élőknek, ugyanis új brigádok állnak munkába a környéken. Havonta átlagosan 65 millió forintnyi munkát végeznek el a közfoglalkoztatottak Pécsen, vagyis ennyi pénzt tud megtakarítani a város - zárta az országgyűlési képviselő.

- Jelentősen javította, illetve kibővítette a közfoglalkoztatási program infrastruktúráját Pécs, most már minden városrészben létrehoztunk egy-egy irodát, ahol minden adminisztráció elvégezhető, így már nem szükséges egyetlen központi helyre jönnie a jelentkezőknek, illetve a dolgozóknak sem.

Most Kertvárosban, a Csontváry utcában nyílik meg új iroda, ahol kulturáltabb, tágasabb, rendezettebb helyet biztosítunk a dolgozóinknak és a hozzánk jelentkező munkanélkülieknek - közölte Őri László.

Pécs alpolgármestere hozzátette, folyamatban van a Hősök terén egy újabb iroda kialakítása is, amit jelenleg a terület újonnan felvett közfoglalkoztatottjai újítanak fel - hasonlóan a Csontváry utcai irodához.

- Ezek a városrészi irodák azért fontosak, mert így szervezettebb a munkafeladat kiosztása, ennek köszönhetően pedig mindenki személyre szabottabb feladatokat lát el, melyeket precízebben végez - magyarázza Őri.
Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője szerint különösen fontos, hogy Kertvárosban több brigád is dolgozzon folyamatosan, mivel ez Pécs egyik legsűrűbben lakott városrésze.

A képviselő szerint komolyan meg kell becsülni a közfoglalkoztatottak által végzett munkát, jelentős részben nekik köszönhető, hogy tiszta, rendezett, gondozott város Pécs.

- Csak ebben a hónapban 1 millió m2-nyi területen kaszáltak, nyírták le a füvet és gondozták a közterületeket, ráadásul mindössze 15-en. Ez nettó 6 millió forintba került volna, ha nem a programon keresztül csináljuk meg, hanem például külsős céggel. Könnyű kiszámolni, hogy ez a 15 ember fejenként tehát nettó 400 ezer forintos munkát végzett el tehát a pécsieknek - magyarázza Csizi Péter, aki hozzátette jelenleg 760 közfoglalkoztatott dolgozik a városban.

Összességében azt lehet mondani, hogy havonta átlagosan 65 millió forintnyi munkát végeznek el a közfoglalkoztatottak Pécsen, vagyis ennyi pénzt tud megtakarítani a város - zárta az országgyűlési képviselő.

Forrás: Pécs MJV Polgármesteri Hivatal - Fotó: Dittrich Éva