Bled, Szlovénia gyöngyszeme az őszi szünetben

2014. október 06. hétfő 18:30

Bled, Szlovénia gyöngyszeme az őszi szünetben

3 éjszaka 3 csillagos szállodában, félpanziós ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as, 72/210-006-os számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533, 72/210-006.  

Időpont:
Október 23-26.

Részvételi díj:
67.400 Ft/fő

1. nap: Budapest - Ptuj - Ptujska Gora - Bled (kb. 570 km)
Utazás autópályán rövid pihenővel a hajdani Borostyánkő útvonalon települt városba. PTUJ a római időkben a Balti-tenger felé vezető kereskedelmi útvonal jelentős központja volt. Séta a belvárosban: Orfeusz emlékmű, Szent György-templom, Vár stb. PTUJSKA GORA nevezetessége a gótikus templom, legféltettebb kincse pedig a Mária-dombormű. BLED városa kedvelt gyógyhely, felkapott konferencia és kongresszusi központ. Ezt azonnal megértjük, ha elénk tárul a megkapó szépségű környék. Vacsora, szállás.

2. nap: Bledi-tó - Bohinji-tó - Száva forrás (kb. 90 km)
Ismerkedés a Felső-Száva völgyével és csodálatos alpesi tavaival. Gondolázás a BLEDI-tavon a szigeten található búcsújáró templomhoz. Továbbutazás a TRIGLAV NEMZETI PARK területére a Bohinji-tóhoz. Utazás kabinos felvonóval a Vogel-hegyre vagy ha az időjárás és a hóviszony lehetővé teszi, akkor kb. 35-40 perces séta a Száva forráshoz. Vacsora, szállás.

3. nap: Postojna - Predjama - Ljubljana (kb. 230 km)
Üdülés, pihenés, séta, szabad program vagy kirándulás POSTOJNA világhíres cseppkőbarlangjába. A barlangban kb. 2 km-es szakaszt kisvonatról csodálhatunk meg, majd kb. 1 km-es szakaszt sétálva járunk végig, hogy felfedezhessük a felszín alatt található mesevilágot. Továbbutazás a közeli PREDJAMA-ra, ahol a reneszánsz várkastélyban teszünk látogatást. A nap hátralévő részében ismerkedés a fővárossal, LJUBLJANA-val rövid séta keretében (Kongresszusi tér, Szt. Miklós Dóm, Városháza, „Hármas-híd" stb.). Vacsora, szállás.

4. nap: Škofja Loka - Maribor - Budapest (kb. 570 km)
Reggeli után utazás Szlovénia legrégebbi műemlékvárosába. Városnézés ŠKOFJA LOKA-ban az egykori püspöki városban, melynek fekvése, műemlék épületei rabul ejti a turistákat. Továbbutazás MARIBOR-ba, a második legnépesebb szlovén városba. Séta keretében ismerkedés a belváros látnivalóival, amely 2012-ben elnyerte EURÓPA Kulturális Fővárosa címet. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Egyágyas felár: 17.500 Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem (kb. 65 EUR) foglalja magában.

Kötelező útlemondási biztosítás 1,5 %-a.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)