Bibliai történetekből nyílik kiállítás a Cella Septichorában

2015. március 29. vasárnap 13:42

A Jézus Élete című vándorkiállítás megnyitó eseményére március 31-én, kedden 17 órakor kerül sor a Cella Septichora Látogatóközpontban.

Három képzőművész, Aknay János, ef. Zámbó István és Tábori Csaba megörökített huszonegy kiválasztott történetet az Újtestamentumból, mindegyik művész saját formavilága szerint. Képi válaszaik merőben eltérőek, ám pontosan ettől izgalmas a kiállítás anyaga. A kiállítás üzenete a tolerancia. Célja rohanó világunkban megszólítani, megállásra bírni a nézőt, a kortárs képzőművészet eszközeivel megmutatni bibliai történeteket.

A kiállítást öt budapesti kerületben és tizennyolc megyeszékhelyen tervezik bemutatni, havonta más városban. A kiállítás már láthatták Debrecenben, Esztergomban, Budapesten, Székesfehérváron, Pécs után utazik Szombathelyre.  

A kiállítást megnyitja Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere.

A megnyitón köszöntőt mond Dr. Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára, Ócsai Tamás, a Hetednapi Adventista Egyház elnöke, valamint Márta István, a ZsÖK NKft. ügyvezetője.

A vándorkiállítás megtekinthető április 19-ig a Cella Septichora Látogatóközpontban hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.