Bezárta a NAV a fagyizót - a tulaj újranyitotta a szomszédban

2014. október 21. kedd 09:49

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy baranyai kisváros fagylaltozóját az online pénztárgép szabálytalan használata miatt 12 napra lezárták. A külföldi tulajdonú kft. ügyvezetője azonban a szomszéd üzlethelyiségben folytatta tovább a fagylaltárusítást. Az ismételt mulasztás miatt újabb egymillió forint bírság kiszabására számíthat a vállalkozás.

A baranyai kisváros fagylaltozóját a hivatal munkatársai 12 napra bezárták az online pénztárgép használatához kapcsolódó szabálytalanságok miatt. A külföldi tulajdonosi körrel rendelkező kft. ügyvezetője azonban nem szeretett volna lemondani a bevételről, ezért a szomszédos üzlethelyiségben újra fagylaltot árult. Az online pénztárgép viszont a lezárt üzletben maradt, ezért csak kézi nyugtát tudott adni, azt sem túl gyakran.

A NAV revizorai a zárva tartás, valamint - háttér-információkra alapozva - a szabálytalan működés ellenőrzésére már az élelmiszerbiztonsági felügyelővel együtt érkeztek és ismételten megállapították a szabályok megsértését. A vállalkozás újabb egymillió forintot meghaladó bírságra, valamint az új üzlet lezárására is számíthat.