Bejött a Vállalkozói Központ sonkaversenye: már az elsőre is sokan neveztek

2017. április 06. csütörtök 17:46

Bejött a Vállalkozói Központ sonkaversenye: már az elsőre is sokan neveztek

Nemcsak a megyéből, hanem az ország más részeiből, sőt külföldről is neveztek a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány (BMVK) a napokban Szentlőrincen tartott sonkaversenyére. A sikeresnek bizonyult, jó hangulatú rendezvényt jövőre is megtartják. 

Hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Első Szentlőrinci Sonkaversenyt a BMVK, ami bár bolondok napjára esett, egyáltalán nem április tréfa volt.

A szervezőknek és a látogatóknak sem kellett csalatkozniuk.

A szakmai megmérettetésre már első alkalommal sokan jelentkeztek, huszonöt mintát neveztek a versenyre. A baranyaiak mellett az ország más részeiből is érkeztek termelők, valamint a határon túlról is.



Húsvéthoz közeledve a háziasszonyok kedvében járva gasztronómiai bemutatót és étel show-t tartott Buday Péter (címlapképünkön) séf, mesterszakács, a gyerekeket a nap folyamán foglalkozások és műsorok szórakoztatták őket, így a családok is jól érezhették magukat.

Eredmények:
Érlelt sonka kategória első díját kapta: Baranyai József (Véménd) 3 éves érlelt mangalica sonkája.

Szárított sonka kategória első díját kapta Mikosevity Tibor (Baja) levegőn szárított serrano sonkája.

Különleges érlelt sonka kategória első díját kapta az NPK Charolais Farm Kft, (Kecskemét) marhasonkája.

Különdíjat kapott a goricai Káca Tanya 2 éves érlelt mangalica sonkája

A verseny legjobb külföldi sonkája elismerést a horvátországi KLAONICA I PREREDA MESA ŠUVAK (Suvák vágóhíd és húsfeldolgozó) kapta, levegőn szárított sonkájáért.


Pohl Marietta, a BMVK ügyvezető igazgatója a rendezvényt követően bejelentette, jövőre is megrendezik a programot, s egyúttal megköszönte a versenyzőiknek a nevezést, látogatóknak pedig azt, hogy eljöttek a programra.

Ők neveztek Szentlőrincen:

Arató József (Bükkösd), Baranyai József (Véménd), Barni Kft. (Hetvehely), Farkasné Magyar Tímea (Nagyatád), Helyi Termék Egerág Szociális Szövetkezet (Egerág), Horváth Ágnes (Pellérd), Kaba Farm (Almáskeresztúr), Kiss József (Gerde), Mikosevity Tibor (Baja), NPK Charolles Szociális Szövetkezet (Kótaj), Öko-Bükkösd Kft. (Bükkösd), Ős Ferenc (Királyegyháza), Reiter Nándor (Görcsönydoboka), Vókó Balázs (Pécs), NPK Charolais Farm Kft. (Kecskemét). A versenyre külföldi nevezők is érkeztek, így a Suvak vágóhíd és húsfeldolgozó, a horvátországi Gradinából és Verőcéről.

 

(X)