Bárki kipróbálhatja Pécsen is a tervezett új elektromos buszokat

2014. szeptember 22. hétfő 16:27

Pécs számára is fontos, hogy a tömegközlekedés fejlődjön, s a növekvő igényeket a réginél környezet kímélőbben elégítse ki. A világ számos pontján egyre nagyobb szereppel bírnak az elektromos buszok, amelyekkel tisztábban, csendesebben és gazdaságosabban oldható meg a városi utasforgalom.

A pécsi tömegközlekedés  fejlesztésében is szerepet kaphatnak a villanyos járművek. Bizonyára sokakat érdekelhet az evopro csoport fejlesztésében megalkotott Modulo buszcsalád elektromos hajtású prototípusa. Szeptember 24-26-a között nézhetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők Pécsett a lokálisan zéró károsanyag-kibocsátású városi és elővárosi közlekedésre fejlesztett autóbuszt.

A sikeres műszaki vizsgát megszerző elektromos hajtású buszcsalád sorozatgyártása megkezdődött. Innovatív tulajdonságait a könnyű szerkezetes felépítésének és hajtásláncának köszönheti. A kisszériás sorozatgyártással a Modulo egy újabb nagy lépést tehet meg, amely révén az utasoknak és a település lakóinak zaj- és szennyeződésmentes közlekedést, a gazdaságnak új munkahelyeket, míg a magyar társadalomnak egy innovatív Hungarikumot jelenthet. 

Az innovatív elektromos busz egy feltöltéssel 130-140 km-t tesz meg, Pécs központjában, a Széchenyi téren 1-2 órán keresztül bárki számára megtekinthető lesz a busz.Lesz próbaút is szeptember 24.-én szerdán 10 órakor.