Baranyában is indul a nyári diákmunka-program, legkevesebb 620 tanulóra jut keret

2015. július 03. péntek 10:39

Az elmúlt két évhez hasonlóan - a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálásával - a Baranya Megyei Kormányhivatal (BAMKH) Foglalkoztatási Főosztályának és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak közreműködésével „Nyári diákmunka" elnevezéssel munkaerő-piaci program indul - közölte pénteken Horváth Zoltán, baranyai kormánymegbízott.

Mint közleményében írja, a támogatást az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények igényelhetik legfeljebb két hónap időtartamra, július 1. és augusztus 31. közötti időszakra a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok foglalkoztatásához.

A program keretében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható.

Támogatásként a munkabér száz százaléka téríthető meg, amely azonban nem lehet magasabb, mint a minimálbér - szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum - időarányos hányada (78.750, illetve 91.500 forint).

Baranya megyében a július 1-jétől augusztus 31-jéig tartó időszakra összesen 113 460 000 forint forrás áll e célra rendelkezésre, ami legalább 620 nappali tagozatos diák két hónapig tartó, napi hatórás foglalkoztatását teszi lehetővé. Amennyiben a foglalkoztatási idő rövidebb, ennél jóval több diák is részt vehet a programban.

Horváth Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést igénylőként, a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát.

Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályára jelentkeznie annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

A járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak elérhetőségei megtalálhatók a Baranya Megyei Kormányhivatal honlapján, a www.bamkh.hu címen.

Forrás: BAMKH