Bánki Erik cáfol: nem ejtette Orbán Viktor, nem lesz attasé az Egyesült Államokban

2016. július 06. szerda 15:58

Bánki Erik cáfol: nem ejtette Orbán Viktor, nem lesz attasé az Egyesült Államokban

Pécsett is szélsebesen terjedt el a pletyka, hogy Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke, az MLSZ egyik alelnöke összekülönbözött Orbán Viktor miniszterelnökkel, s ezért „büntetésből" az Egyesült Államokba küldik gazdasági attasénak. A mohácsi politikus hírportálunknak adott nyilatkozatában mindezt cáfolta.  

Nem vonul ki a honi politikai életből Bánki Erik - a Fidesz egyik meghatározó személyisége, a párt dél-dunántúli régiójának igazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke a Pécsi Újság.hu érdeklődésére határozottan cáfolta azt a Pécsett is villámgyorsan terjedő pletykát, amely szerint súlyos nézeteltérése volt Orbán Viktorral, s ezért távoznia kell a magyar a közéletből.

A szóbeszéd szerint a mohácsi illetőségű politikus következő állomáshelye az Egyesült Államokban lesz, ahol gazdasági attaséként képviselhetné Magyarország érdekeit - mintegy büntetésképp.

- Én ezt még nem hallottam - mosolyodott el Bánki Erik, miután szembesítettük a híresztelésekkel -, de amúgy nem lepődöm meg semmin. Amikor néhány évvel ezelőtt Áder János köztársasági elnökké választása után átvettem a mandátumát az Európai-parlamentben, akkor is azt terjesztették a rosszakaróim, hogy büntetésből kellett Brüsszelbe mennem. Ez persze egyáltalán nem volt igaz, sőt, én vagyok az egyetlen olyan magyar politikus, aki visszatért Brüsszelből a politikai életbe . Akinek halálhírét keltik, az hosszú életű lesz - tette hozzá.

Méghozzá megerősödve: Bánki Erik a brüsszeli kitérőt megelőzően az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságát vezette, azt követően viszont a talán legnagyobb súllyal rendelkező testület, a Gazdasági Bizottság elnökeként tevékenykedhet.

- A pletykából semmi nem igaz - szögezte le a politikus. - Nem vesztem össze Orbán Viktorral, nem megyek az Egyesült Államokba, s egyébként sem készültem soha külügyi pályára. Amúgy meg mindenkinek ilyen „bukást" kívánok, amilyenben nekem volt, van részem - jegyezte meg ironikusan Bánki Erik.

Máté Balázs - Fotó: Dittrich Éva