Balikó Tamás a siklósi vár és színház kapitánya

2011. január 31. hétfő 18:00

Balikó Tamást, a Pécsi Nemzeti Színház távozó igazgatóját nevezték ki pénteken a Siklósi Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Balikót egyhangú szavazással választotta a város képviselő-testülete a várat működtető Siklósi Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. A PNSZ távozó színidirektora a Pécsi Újságnak megerősítette a hírt. 

Mint a 7ora7.hu írja, az új igazgatótól elvárják, hogy éves szinten legalább 200 ezren látogassanak el a siklósi várba, illetve a megalapítandó nyári színházba, ahol már az idén szeretnének legalább húsz produkciót színpadra állítani. A színház néhány hónapja alatt pedig több tízezres, akár 70 ezres nézőszámot is remélnek Siklóson 2012-től.

Balikó Tamás - aki megtisztelőnek és a Pécsi Nemzeti Színházhoz hasonló kaliberűnek nevezte a feladatot - konkrét előadásokról, fellépőkről, rendezőkről egyelőre nem beszélt, összességében a Pécsi Nemzetihez hasonló, komoly művészi igényekkel működtetett népszerű népszínházat ígér Siklósnak is, összművészeti felülettel. Az bizonyosnak tűnik, hogy a tavaly bemutatott A Tenkes kapitánya még sokáig műsoron lesz.

Forrás: EQM - 7ora7.hu