Babakocsival is könnyen járható lesz a parkerdő tettyei része

2014. április 22. kedd 18:23

Babakocsival is könnyen járható lesz a parkerdő tettyei része

A BIOKOM szakemberei felújítják a Mecseki Parkerdő tettyei részének leglátogatottabb sétányát, az Irma utat.

Az Irma út parkerdei szakaszán vízelvezetési munkálatokat végeznek és a sziklakibúvásos sétaút felületét egyenlítik ki 200 méter hosszúságban. A munkálatok 2014. április közepén kezdődtek el és április végéig tartanak. A BIOKOM kéri az arra járó természetbarátokat, hogy az útrekonstrukcióval érintett szakaszon óvatosan közlekedjenek botlásveszély miatt, ugyanis a munkaterületet nem zárták le.

A munka lényege, hogy az útfelület sziklakiállásainak meglazult darabjait eltávolítják, a mélyre süllyedt részeken időtálló akác rönkfából lépcsőfokokat készítenek, amelyeket helyi kőzettel töltenek fel.

A Dömörkapuig húzódó, nagy kiterjedésű vízgyűjtő területről lezúduló csapadékvíz eróziós hatásait kívánják csökkenteni a szakemberek azáltal, hogy az érintett útszakaszon gyűjtőárkokba vezetik az esővizet. A bevezető szakaszon lévő parkerdei sorompót eltávolítják a megszokott helyéről, és a kutyafuttató bejáratához helyezik át. Ezzel a munkával egy olyan minőségű útfelület hozható létre, amelyen a babakocsit toló kisgyermekes családok is könnyen látogathatják majd a Mecseki Parkerdő tettyei részét.

 

Forrás: BIOKOM