Azzal fenyegetőzött, hogy levágja alkalmi nőismerőse fejét

2015. április 21. kedd 10:31

Önbíráskodás miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy pécsi férfi ellen, aki bezárta, fenyegette és bántalmazta is alkalmi nőismerősét azért, hogy a szerinte tőle ellopott pénzét visszaadja.

Az ügyészség közlése szerint a férfi egy pécsi szórakozóhelyen ismerkedett meg a nővel, akit felvitt a lakására. Reggel, mikor a férfi felkelt, hiába kereste a pénzét, ezért a távozni készülő nőt bezárta a lakásba. Többször is megfenyegette, mert azt gondolta, ő lopta el a pénzt.

Miután a sértett ezt tagadta, a férfi késsel megfenyegette, majd a markolatával megütötte. Később a nő fejét többször is a falba verte, majd a kést a torkához helyezte azzal, hogy levágja a fejét, amennyiben nem adja vissza a pénzét. Nyomatékul a nő több hajtincsét is levágta.

Időközben felébredt a férfi kilencéves kislánya, aki részben szemtanúja volt az eseményeknek, ezért a a gyermeket levitte a szomszédos élelmiszerboltba és ott egy eladó gondjaira bízta.

Ez idő alatt a lakásba bezárt nő telefonon értesítette egy ismerősét helyzetéről értesítette, aki az ajtót betörve kimenekítette a lakásból.

A vádlott cselekménye többek között az önbíráskodás bűntettének, személyi szabadságmegsértése bűntettének megállapítására alkalmas, amiért akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség