Azt ígérte, kihozza a lányt egy németországi börtönből, ezer eurót keresett vele, aztán lebukott

2014. november 19. szerda 08:37

A Pécsi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki pénzt csalt ki a sértettől óvadék címén azzal, hogy az a sértett lányának külföldi börtönből történő szabadításához kell.

A vádlott, mint az ügyészség szerdai közleményéből kiderült, tudomással bírt arról, hogy a sértett lánya Németországban szabadságvesztés büntetését tölti, ezért elhatározta, hogy pénzt próbál tőle kicsalni.

A vádlott - magát magyar tolmácsnak kiadva - több alkalommal telefonon felhívta a sértettet azt a látszatot keltve, mintha Németországból telefonálna. A telefonbeszélgetések során arról tájékoztatta, hogy lehetőség van arra, hogy lányát szabadon bocsássák és hazaengedjék Magyarországra, ehhez azonban 2200 euró óvadékot kell letenni.

A vádlott a beszélgetés során azt mondta, hogy a német ügyésznél van, ezért lehetőség szerint még aznap át kell utalni a pénzt. A sértett az idő rövidsége miatt csupán 1000 eurót tudott összegyűjteni, így azt utalta át a vádlott részére. A későbbiek során a vádlott további összegeket próbált kicsalni a sértettől, aki azonban felhívta lánya németországi ügyvédjét, aki tájékoztatta arról, hogy a lánya nem szabadulhat, ezért további utalásra nem is került sor.

A Pécsi Járási Ügyészség a vádlottat csalás vétségével vádolja.