Azt állítják, vaklárma, s nem lesz kötelező fájront éjfélkor a pécsi bulihelyeken

2017. május 10. szerda 10:40

Azt állítják, vaklárma, s nem lesz kötelező fájront éjfélkor a pécsi bulihelyeken

Elterjedt a pécsi vendéglátósok körében, hogy a lakossági panaszok miatt azt fontolgatja az önkormányzat, hogy kötelezővé teszik az éjféli zárórát. A terv megvalósítása az érintettek szerint tönkretenné a város éjszakai életét, s persze a bizniszüket is. A városházán határozottan cáfolták, hogy lenne ilyen elképzelés. 

- Záróra éjfélkor!? Akkor inkább ki sem nyitok majd, a fiatalok ugyanis nem sokkal korábban indulnak bulizni a városba - fakadt ki az egyik belvárosi szórakozóhely tulajdonosa, amikor arról kérdeztük, hallott-e arról, hogy állítólag létezik olyan elgondolás, amely szerint kötelező lenne nulla órakor becsukni a boltot.

- Hallani persze én is hallottam, a vendéglátósok körében hamar körbejárt a szóbeszéd, hivatalosan azonban senki sem beszélt velünk erről. Tudjuk, hogy vannak, akiknek nem tetszik, hogy a belváros olykor valóban hangos éjszaka, de mi csak azért felelünk, ami az ajtón és a teraszon belül történik. Az erre vonatkozó szabályokat pedig betartjuk - tette hozzá.

- Szerintem a belvárosban lakóknak meg kellene barátkozniuk azzal, hogy a városmagba esténként és éjszakánként szórakozni jönnek az emberek. Ez nem csak Pécsett van így, hanem a világon mindenhol. Egyébként meg azt gondolom, hogy ez csak keveseket zavar igazán, ők viszont sok helyen hallathatják a hangjukat, így a dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja - vélekedett egy másik egység vezetője.

Azzal mindegyikük egyetért, ha bevezetnék a korai kötelező zárórát, akkor lehúzhatnák a rolót. Amint mondták, vendégeik többsége fiatalokból áll, akik egyre később indulnak neki az éjszakának - vagyis előfordulhatna, hogy mire beérnek a belvárosba, csak zárt ajtókat találnának.

Ám ez a városháza szerint biztosan nem lesz így.

Amint írásban elküldött válaszaikból kiderült, a vendéglősök körében elterjedt értesülés minden alapot nélkülöz, nem tervezik ilyen szabályozás bevezetését. Az önkormányzatnál mindazonáltal cáfolták azt is, hogy az éjszakai hangoskodással kapcsolatban több panasz érkezne hozzájuk: azokból ma sincs több mint 5, 10 vagy 20 esztendeje. Ezeket minden esetben kivizsgálják, s szükség esetén intézkednek, tették hozzá.

Képünk illusztráció.

M. B.