Autójával húzatta, aztán otthagyta sérült feleségét

2017. április 24. hétfő 14:28

Autójával húzatta, aztán otthagyta sérült feleségét

A Pécsi Járásbíróság április 21-én kihirdetett ítéletével M. Gy. vádlottat közúti veszélyeztetés bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és testi sértés vétsége miatt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 8 hónapra eltiltotta „B" kategóriájú járművek vezetéstől. 

A férfi 2016. augusztus 21-én, Pellérden, személygépkocsijának vezető ülésén ülve, a nyitott ajtó előtt álló feleségével szóváltásba keveredett. A gépkocsi motorja járt, amikor a nő behajolt az ablakon azért, hogy a férfi telefonját és a jármű indítókulcsát elvegye. Eközben a férj a gépkocsival először pár centit hátra mozdult, majd elindult úgy, hogy felesége a még nyitott ajtón keresztül a gépkocsiba behajolt testtartásban volt. A nő megijedt, belekapaszkodott a gépkocsi tetejébe, mellette pár lépést tett, aztán a lendülettől először térdre, majd hasra esett. A férfi ezután menet közben becsukta az ajtót, a sérült feleségének nem nyújtott segítséget, a helyszínről eltávozott.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott az ítéletet tudomásul vette, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn. Az ítélet nem jogerős.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék