Autó hajtott a Pécsre tartó InterCity elé, meghalt a sofőr

2017. március 18. szombat 16:21

Frissítve: 2017. március 18. szombat 19:00

Autó hajtott a Pécsre tartó InterCity elé, meghalt a sofőr

FRISSÍTVE: megindult a forgalom. Személyautóval ütközött a Budapestről Pécsre tartó Baranya InterCity szombat délután egy vasúti átjáróban a Tolna megyei Keszőhidegkút és Szakály között; a baleset miatt áll a vonatforgalom az érintett szakaszon - közölte a Mávinform az MTI-vel. A katasztrófavédelem információi szerint az autó sofőrje meghalt.

A vasúttársaság közleménye szerint a fénysorompó jól működött, amikor az autó a vonat elé hajtott. A mozdony mintegy 250 méteren át tolta és maga alá gyűrte a járművet, az ütközéstől a mozdony is meghibásodott.



A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt - várhatóan az esti órákig szünetel a vonatforgalom a Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész állomás között, ezeken a szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A baleset és az átszállások miatt a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon 20-30 perccel növekedhet a menetidő.


A katasztrófavédelem honlapján megjelent információ szerint az autó vezetője meghalt a balesetben, a vonaton tartózkodó több mint 130 utas egyike sem sérült meg.

FRISSÍTVE

A legfrissebb tájékoztatás szerint befejeződött a baleset helyszínelése és a műszaki mentés. A személyautót kiemelték a szerelvény alól és a sérült mozdonyt is elvonatták, így megindulhatott a vonatforgalom.

A menetrend szerinti közlekedés még este helyreállhat a Budapest-Pécs vasútvonalon - írta a Mávinform. 


Képünk
illusztráció. 

MTI