Augusztusban folytatódnak a Püspökvári Zenés Esték

2016. július 26. kedd 09:31

Augusztusban folytatódnak a Püspökvári Zenés Esték

A pécsi Püspöki Palota kertjében idén is három nyári estén kínál könnyed és igényes kikapcsolódási lehetőséget a Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye. Mindhárom koncerten fiatal tehetségek formabontó, izgalmas muzsikájával és a Pécsi Püspökség kiváló miseboraival várják a közönséget. Az első koncertre július 17-én került sor.

Augusztus 2-án 19 órától az Anima Musicae Kamarazenekar zenél.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, illetve korábban végzett növendékeiből. Megalakulása óta olyan nívós koncerttermekben lépett fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Számos magyar zeneszerző ajánlotta nekik a műveit és szorosan együttműködnek Baráti Kristóf hegedűművésszel is. Legyen szó a zenetörténet bármelyik korszakáról, a korhű, hiteles előadásmód kiemelkedően fontos számukra. A Püspökvári Palota kertjébe egy ízig-vérig barokk estét varázsolnak a kamarazenekar művészei.

Augusztus 28-án 19 órától a VoiSingers lép fel.

A VoiSingers a legmodernebb zenei elképzeléseket öltözteti kórusmuzsikába. Célja, hogy a fiatalok zenei igényeinek figyelembevételével továbbfejlessze és népszerűsítse a méltán világhírű magyar karének kultúráját.

A pécsi együttes 2012-ben alakult Balásy Szabolcs karnagy-zeneszerző vezetésével, akinek neve a Vivat Bacchus együttesből is ismerős lehet. Negyvennyolc változatos életkorú és hátterű énekes alkotja az együttest, amely mindig az újat, a szokatlant keresi.

Amint megfogalmazzák: „ami könnyed, lendületes, élvezetes, de igényes és mindig a klasszikus gyökerekhez nyúlik vissza." Repertoárjuk szinte szélsőségesen gazdag és sokszínű, a klasszikus egyházzenétől a modern rockzenéig mindenre nyitottak. Már nemcsak Pécsett, hanem az egész országban ismertnek számítanak, az elmúlt évben több mint félszáz koncertet adtak, és a fergeteges sikerű Europa Cantat kórusfesztiválon szervezőként és résztvevőként is kulcsszerepet játszottak.

Forrás: Pécsi Egyházmegye