Átszállás nélkül Vasastól Uránig - Ön is beleszólhat, hogyan alakítsák a buszközlekedést

2017. augusztus 04. péntek 10:55

Átszállás nélkül Vasastól Uránig - Ön is beleszólhat, hogyan alakítsák a buszközlekedést

Átszervezik a helyi közösségi buszjáratokat Uránvárostól egészen Petőfi-aknáig. A BIOKOM Mobilitási Központja társadalmi egyeztetést indított, az interneten bárki elmondhatja véleményét a tervezett átalakításokról.

Immár két éve a valós közlekedési igények alapján alakítják a menetrendet Pécsett. Ennek köszönhetően manapság már kertvárosi gyorsjáratok róják az utakat, illetve az Egyetemváros megközelíthetősége is jelentősen javult.

A BIOKOM Nonprofit Kft. Mobilitási Központja ősztől az úgynevezett kelet-nyugati tengelyen közlekedő buszok (ide tartozik például a 2-es vagy éppen a 4-es járat) esetében tervez átalakításokat. A cél, hogy jelentősen csökkenjen a járatok túlzsúfoltsága a csúcsforgalmi időszakokban, azaz reggel és délután.

Az átszervezésekkel kapcsolatban nemrég egyeztetés indult, az interneten bárki elmondhatja véleményét.

- A társadalmi egyeztetés augusztus 17-ig tart. Az első következtetéseket a napokban vonják le a szakemberek az eddig beérkezett javaslatok alapján. Hamarosan tehát már láthatóvá válik, hogy a közösségi közlekedést használó pécsi lakosok támogatják-e a tervezett koncepciót - mondta el munkatársunknak Erdős Réka, a BIOKOM sajtófelelőse.

Az elképzelések egyik fontos eleme, hogy a csúcsidőszakban gyakorlatilag elfelejthetik az átszállást az kelet-nyugati tengelyen utazók. A 102-102Y járatok Uránvárostól a 2-es vonalán közlekednek majd a Budai Állomásig, ahonnan Vasas érintésével Petőfi-aknáig mennek tovább - 102Y jelzéssel Somogy érintésével. A 104-104A-104E-104Y járatok pedig a 4-es vonalon érik el a Budai Állomást, onnan pedig különböző keleti városrészeket érintve közlekednek majd tovább.

Az egyes járatok esetében tervezett változtatások ide kattintva olvashatóak, illetve ugyanezen a linken küldhetik el véleményüket az átszervezésekkel kapcsolatban.


Képünk illusztráció. 

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva (archív)