Atomtemető-fórum: Pécsre jön az RHK vezetője

2015. május 27. szerda 16:06

"A jelek szerint sikerült részeredményt elérni a pécsiek tájékoztatásáért folytatott küzdelemben. A radioaktív hulladéktároló lehetséges helyszínével kapcsolatos kutatás ügyében csütörtök este a második pécsi fórumra került sor, a Patacs-Rácváros Egyesület és az LMP megyei szervezete kezdeményezésére" - tudatta közleményében a pécsi LMP.

Mint írják, a fórumra meghívást kapott dr. Aradszki András államtitkár, dr. Aszódi Attila kormánybiztos, és a kutatást végző cég is. Meginvitálták a pécsi városvezetést, továbbá valamennyi városi képviselőt. Pécs polgármestere kabinetvezetőjén keresztül, szűk szavú üzenetben tudatta, hogy ezúttal sem vesz részt a fórumon.

A kommüniké úgy fogalmaz, fontos előrelépés ugyanakkor, hogy államtitkár úr megtisztelte válaszával az Egyesületet, és ugyan a fórumon nem tud részt venni, de felkérte az illetékes cég vezetőjét a részvételre.

Mindezek alapján a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK) vezetője csütörtökön szakmai előadást tart Pécsett. A fórumon részt vesz dr. Szél Bernadett, pécsi születésű országgyűlési képviselő is - olvasható a közleményben.

Az eseményre május 28-án, csütörtökön, 18:00 órától kerül sor, Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában (Széchenyi tér 7-8.)

 

Forrás: Pécsi LMP