Artisták bemutatóznak szombaton a Zsolnay Negyedben

2016. július 01. péntek 14:59

Artisták bemutatóznak szombaton a Zsolnay Negyedben

A Baross Imre Artistaképző tart bemutató előadást szombaton délután a Zsolnay Negyedben.

Az előadás az iskola jelenlegi növendékeinek műsorából ad válogatást. a produkció alatt felbukkan a zsonglőr, a különböző eszközökön egyensúlyozók és más különleges artistaszámok.

A program igazi családi szórakozást ígér, hiszen ez a világ kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl.

Az előadás után, a helyszínen kötetlen formában lehet a fellépő művészekkel, tanáraikkal az iskoláról, a képzésről, a fellépéseikről, a cirkuszi művészet múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgetni - közelebb hozva ezt a világot a hétköznapi ember számára.

A Baross Imre Artistaképzőben tízéves, tehát 5. osztályos kortól oktatják a gyerekeket egészen az érettségiig. A négyéves előkészítő szakaszban megtörténik az alapkészségek elsajátítása, megtanulnak zsonglőrözni, egykerekűzni, különböző dolgokon egyensúlyoznak (dróton, golyón, gólyalábon), akrobatika, színészmesterség és függőszer órákon vesznek részt. Az utolsó évre már kiderül, ki miben a legtehetségesebb, ekkor történik meg a szakosítás. Onnantól kezdve a választott szaknak megfelelően készülnek a hivatásukra. A diákok már egészen korán fellépéseken, fesztiválokon, rendezvényeken vesznek részt itthon és külföldön egyaránt. Az iskola számos nemzetközi kapcsolattal büszkélkedhet.

Az előadás délután három órakor kezdődik.

Forrás: ZSÖK