Anyukáik hátán ropták a babák a Negyedben a latin fitnesst – Videó!

2017. március 04. szombat 17:12

Anyukáik hátán ropták a babák a Negyedben a latin fitnesst – Videó!

Vidám latin fitness órákat tart Pólya-Varga Judit Pécsett anyukáknak és babáiknak. A babás-mamás táncórák nagy népszerűségnek örvendenek világszerte, rengeteg videót tesznek közzé a közösségi oldalakon hasonló témában, olykor apukás verzióban is.  

- A Maminbaba nevezetű program többször szembe jött velem, de Pécsen még nem tartott senki foglalkozást, így családom unszolására belevágtam. 2014 őszén végeztem el az oktatóképzést, azóta tartok órákat Pécsen és Dombóváron - meséli Pólya-Varga Judit.


A Maminbaba hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító, nőies mozgásforma latin tánc alapokkal. Nagy előnye, hogy a gyermekekkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a kicsik valóban a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latinos zenére. Csak olyan mozdulatokkal dolgoznak az órákon, ami a babáknak és az anyukáknak is kellemes, így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy.

Maminbaba hordozós latin fitness



Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azt elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal, és kiváló erősítő hatással el lehet végezni. A Maminbabát gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó is ajánlja kisbabás és várandós anyukáknak is. Nem kíván se táncos, se más sportos előképzettséget. Fokozatosan nő a terhelés, ahogy az anyuka óráról órára egyre jobban tudja követni a lépéseket, illetve a babája is egyre nehezebb a hátán.

Ha valaki szívesen részt venne egy ilyen vidám programon, de nincs hordozója, az sem akadály, az óra idejére bérmentesen kaphat egyet Judittól. Hordozási tanácsadó is jelen van az órákon, aki segít a hordozók helyes felhelyezésében és óra közben is igazít, ha szükséges, így folyamatosan biztonságban vannak a babák. Aki kedvet kapott a programhoz, Pécsen keddenként 9:30-tól a KÉK Egyesület Melinda utcai épületében, és péntekenként szintén 9:30-tól a Zsolnay Negyed E78-as épületében az emeleti balett teremben megtalálja a csapatot. 

Pauska Petra - Fotó: Dittrich Éva