"Aki nem lép egyszerre" - Több ezer kilométert lépnek a pécsiek az egészséges életmód jegyében

2016. július 30. szombat 08:23

Világszerte csaknem négyszázezer résztvevővel indult a Global Corporate Challenge, vagyis - tükörfordításban - a globális vállalati kihívás, amely cégeknek, illetve azok alkalmazottainak szóló nemzetközi verseny. A hétfős csoportok egy kis bluetooth-os eszköz segítségével száz napon keresztül mérik megtett lépéseiket. Pécsről 17 csapat nevezett be a megmérettetésre.

A május 25-én indult nemzetközi programra 185 országban, több mint 1500 szervezet, csaknem négyszázezer résztvevővel nevezett. Az önként jelentkező alkalmazottak hétfős csoportokat alkotva egy bluetooth-os eszköz segítségével száz napon keresztül mérik és rögzítik az általuk megtett lépéseket.

- A program elsősorban nem a versengésről szól, hanem az egészségesebb életmódra, több testmozgásra való ösztönzésről, de természetesen a csapatok, illetve a csapattagok is összehasonlítják egymással a teljesítményüket, így versenyszellem is kialakul közöttük - magyarázta Kórósi Péter, a kihívás egyik pécsi résztvevője.

A verseny célja azonban nemcsak az egészséges életmódra nevelés, számít, hogy melyik csapat lép a legtöbbet a megadott időszakban. Kórósi Péter megjegyezte, hogy a teljesítménybe, a megtett lépéseken kívül a kerékpározás, illetve az úszás is beleszámít.

A száz nap végén a rangsor az egyes csapatok teljesítménye alapján alakul majd ki. Azonban a versenynek külön díjazása nincs. - A küzdelem ez esetben önmagunkért, és egyszerűen a dicsőségért történik - mondta Kórósi Péter.

Csapatuk egyébként majd' 3000 kilométert tett meg eddig, ezzel világszinten, a nagyjából ötvenezer csapatból a középmezőnyben helyezkednek el. Magyarországi viszonylatban a hatvan indulóból a 48. helyen állnak. - Olyan 6600 kilométerrel vezeti a mezőnyt az első helyen álló hazai csapat - tette hozzá Kórósi Péter.

A kihívást jelenleg egy spanyol csapat vezeti 12474 megtett kilométerrel, őket pedig Dubai követi.

A csapatoknak szeptember 1-ig még van idejük gyűjteni a lépéseket, akkor ér véget ugyanis a száz napos kihívás.

Csepregi Veronika - Fotó: Dittrich Éva