A város segít a vizsgáikra készülő diákoknak, hallgatóknak

2017. május 11. csütörtök 17:30

A város segít a vizsgáikra készülő diákoknak, hallgatóknak

Meghosszabbított nyitva tartással várja a vizsgáikra készülő felsőoktatásban résztvevő hallgatókat, illetve az érettségizőket május 15-től a részben önkormányzati fenntartásban működő pécsi Tudásközpont - jelentette be a baranyai megyeszékhely alpolgármestere és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának​ (PTE EHÖK) elnöke csütörtökön az intézményben. 

Őri László alpolgármester felidézte: a pécsi önkormányzat az elmúlt hónapokban kétszer is konzultációt folytatott középiskolai diákokkal, felsőoktatásban részt vevő tanulókkal.

- Úgy véljük, egyetlen intézkedésünk, fejlesztésünk sem valósulhat meg anélkül, hogy az érintett fiatalokkal, azok érdekképviselőikkel tárgyalnánk, ezért kezdeményeztük a párbeszédet. A legnagyobb intézkedések - mint a középiskolák modernizálása vagy a 24 milliárd forintos, kormányzati forrásból megvalósuló egyetemi fejlesztés a Modern Városok Program keretében - mellett ugyanilyen fontos, hogy a mindennapokat érintő kérdésekben is a diákok érdekeiben járjunk el - fogalmazott Őri László.

Az alpolgármester bejelentette: a felsőoktatásban hallgatók kéréseit meghallgatva a Tudásközpont fenntartói, a város és az egyetem kezdeményezésére kísérleti jelleggel május 15-től a hallgatók vizsgaidőszakában a Tudásközpont hosszabbított nyitva tartással várja tanulókat. Az intézkedéssel járó anyagi plusz ráfordítást a város és az egyetem biztosította. Így egészen június 30-ig a hét minden napján éjfélig fogadja az intézmény a látogatókat. Természetesen az épület mások előtt, így az érettségiző középiskolások előtt is nyitva áll majd.

Takács Gyula, a PTE EHÖK elnöke elmondta: a hallgatók oldaláról tapintható igény volt a meghosszabbított nyitva tartás, hiszen sokaknak csak a bibliotéka falai között van lehetőségük a nyugodt tanulásra a késő délutáni és esti órákban. Reményének adott hangot, hogy a kísérleti időszak után a tapasztalatok fényében minden vizsgaidőszak előtt biztosítja majd ezt a szolgáltatást az intézmény.

Forrás: Pécsi Önkormányzat