A TV toronyban mérték össze erejüket a tűzoltók

2016. május 28. szombat 16:05

A TV toronyban mérték össze erejüket a tűzoltók

Harminc fokos hőség, 438 lépcsőfok és 75 méteres magasság várta a tűzoltókat ma Misina-tetőn, ahol tűzoltók számára rendeztek lépcsőfutó versenyt. Közel ötven egyéni indulója, és hat páros indulója volt a mai megmérettetésnek.

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezte meg a Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyt a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A rendezvény célja az volt, hogy versenyszerű keretek között mérjék fel a tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevételt.

A tűzoltók teljes menetfelszerelésben (bevetési ruha, csizma, védősisak, kesztyű, acélpalack) teljesítették a nem mindennapi versenyt. Az ország szinte minden megyéjéből érkeztek versenyzők, önkéntes tűzoltók és hivatásos beavatkozók is. A mezőnyben két hölgy is volt, a férfiak mellett ők is sikeresen teljesítették a huszonöt emeletes magasságot.

Ahogy az indulók többsége elmondta, a TV torony az egyik legnehezebb helyszín a lépcsőfutó versenyek szempontjából. A lépcsők közötti pihenő szakaszok ugyanis ritmusváltásra kényszerítik a versenyzőket, ami sok erőt kivesz belőlük. Egyéniben a legjobb idő 3 perc 3 másodperc lett, amely Molnár Máté, pécsi tűzoltó nevéhez fűződik. Páros versenyszámban szintén Molnár Máté és párja Bodó László, a somogyi KÖTÉL Egyesület tagja diadalmaskodott.

Több tűzoltó családdal, barátokkal érkezett a baranyai megyeszékhelyre, így szép számú szurkolótábor is várta a befutókat. A jó hangulatban telt versenyről senki nem távozott üres kézzel, a díjazásokon kívül, minden induló egy befutóéremmel, emléklappal és egy csoportképpel tért haza a megmérettetésről.

A hagyományteremtő toronyfutó verseny jó hangulatban telt, így a tervek szerint, jövőre is megrendezik majd.

Az I. Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyen az alábbi eredmények születtek:


Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság