A tervek és az engedélyek beszerzése után kezdődhet az új pécsi sportközpont építése

2016. február 18. csütörtök 11:21

A tervek és az engedélyek beszerzése után kezdődhet az új pécsi sportközpont építése

A Modern városok program keretében ötszázmillió forintot biztosít a kormány az új pécsi sportközpont és élményfürdő megtervezésére, engedélyezésére és előkészítő munkálataira - közölte Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón. 

Csizi Péter (képünkön) elmondta, az új létesítményt a felépülő Nemzeti Kosárlabda Akadémia szomszédságában tervezik megvalósítani.

Csizi Péter emlékeztetett arra, az új sportközpont megvalósításáról a pécsiekkel történt konzultáció után döntöttek, amelynek keretében mintegy ötezer család mondta el véleményét. Ennek eredményeként került Pécs - tömegsportot és utánpótlás-nevelést is kifejezetten ösztönző - fejlesztési tervei közé az élményfürdő megvalósítása - mondta.

Hozzátette, a város lakói a tervezés ideje alatt is elmondhatják véleményüket az új sportcentrumról, hogy az a helyi igényeknek megfelelően épüljön fel.

Csizi Péter kitért arra: az új létesítmény terveinek elkészítése és az engedélyek megszerzése után "amilyen gyorsan csak lehet" megindítják a kivitelezést.

Tavaly februárban a baranyai megyeszékhely önkormányzata minden pécsi háztartásba egy tizennégy kérdést tartalmazó ívet juttatott el azért, hogy a helyiek segítségével jelölhessék ki Pécs fejlesztési irányait a 2020-ig a városba érkező európai uniós fejlesztési források felhasználásáról.

MTI