A szombat az apák napja lesz a Kodály Központban

2016. május 06. péntek 16:34

A szombat az apák napja lesz a Kodály Központban

A Pannon Filharmonikusok képzeletbeli utazásra invitálja az érdeklődőket az apák világába. Az anyák napját követő, májusi szombat délutánon az apákra fordítják a figyelmet, és több művészeti ágat segítségül hívva járják körbe a családfő szerepét.

A filmvetítéssel kezdődő programban a Kramer kontra kramer című Oscar-díjas alkotás felidézi az apaság szépségeit és nehézségeit, majd Schweier Rita apákkal és ifjakkal folytatott mélyreható és szórakoztató pódiumbeszélgetésén bepillantást nyerhetünk pécsi képzőművész-, orvos- és közgazdászcsaládok történetébe. A Pannon Filharmonikusok muzsikusainak kamarajátékával kísért könnyed beszélgetést egy pohár frissítő és egy csokoládés finomság teszi teljessé.

A hangversenyen a Pannon Filharmonikusok Vámos Miklós Apák könyve című regénye nyomán járja körbe az apaság mai és múltbéli mibenlétét. A koncerten Gerendás Péter azonos címet viselő könnyűzenei albumának hanganyaga szimfonikus átiratban hangzik el, a hangszerelés Fekete-Kovács Kornél munkája.

A hangverseny előtt, kora délután egy filmvetítést követően pécsi apák és gyermekeik beszélgetnek Schweier Rita moderálása mellett az apaság jelenbeli és évszázados kérdéseiről. Kora este pedig a program címadó regényének szerzője, Vámos Miklós mesél az Apák könyve keletkezésének történetéről.

A hangversenyprogram szünetében Vámos Miklós és Gerendás Péter dedikál.

A portrébeszélgetésre 900 forint a belépő, ami tartalmaz egy süteményt és egy frissítőt. A hangversenyen 3000, illetve 2000 forintért lehet részt venni.

Forrás: Pannon Filharmonikusok