A Széchenyi tértől a Balokányig teker a pécsi Kritikus Tömeg

2014. április 19. szombat 08:26

A Széchenyi tértől a Balokányig teker a pécsi Kritikus Tömeg

Április 22-én (kedden) újra Kritikus Tömeg kerékpáros felvonulást rendeznek Pécsett. A biciklisek hét és fél kilométer megtétele után jutnak el a Széchenyi tértől a Balokány-ligetig.

Budapesten végleg beszüntették a Critical Mass (Kritikus Tömeg) biciklis felvonulást, mivel betöltötte történelmi szerepét, hozzájárult a kerékpáros közlekedés elfogadottá tételéhez, az infrastruktúra kiépüléséhez - írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Hang Lajos, a pécsi Kritikus Tömeg biciklis felvonulás szervezője.

Szerinte Pécsett is megindultak pozitív folyamatok "e környezetbarát, egészséges, a fenntartható fejlődést szolgáló, 21. századi közlekedési forma elterjedésének érdekében, de az igazi áttörés még várat magára".

Ennek megfelelően a a helyi szervezők úgy döntöttek, folytatják, pontosabban „újratöltik" figyelemfelkeltő akciójukat, melynek célpontjaként immár hagyományosan "Pécs zöld szívét", a Balokány-ligetet választották.

Az április 22-i felvonulás délután hatkor a Széchenyi térről indul, a biciklisek mintegy hét és fél kilométeres tekerés után érkeznek meg a Balokány-ligetbe. A kerékpározás után bringaemelés következik, majd "csevegős, zenés, dzsemborival" folytatódik a program.

EQM