A Sportcsarnokot és a Művelődési házat is felújítják Pécsváradon

2015. október 06. kedd 09:38

Pécsvárad Önkormányzata pályázatot nyújtott be épületenergetikai fejlesztés megvalósítása céljából, a Környezet és Energia Operatív Program keretében, mely pozitív elbírálásban részesült.

A fejlesztés eredményeként hőszigetelés és nyílászárócsere valósul meg a Sportcsarnok és a Művelődési Ház épületén. A 100%-os támogatási intenzitású projekt bruttó 150 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Az Önkormányzat energiahatékonysági programjában több intézmény energiatudatos korszerűsítését valósítja meg. A fejlesztéssel érintett intézmények esetén az energiaköltségek egyre nagyobb terhet róttak az önkormányzat költségvetésére. Az energiaköltségek csökkentése érdekében határozta el az önkormányzat, hogy pályázati program keretében a Sportcsarnok és a Művelődési Ház esetén a homlokzat, a nyílászárók és a lapos tető felújítását valósítja meg.

A fejlesztési munkálatok már folyamatban vannak, a projekt tervezett fizikai befejezése: 2015. november 30. , figyelembe véve a kormányhatározatban rögzített, zárással kapcsolatos feltételeket. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg.

Forrás: Pécsvárad Önkormányzata