A rendőrségen is véget ért a pécsi farkaskaland: Szatyor Miklós „közérdekből" lőtt

2015. december 29. kedd 11:28

A rendőrségen is véget ért a pécsi farkaskaland: Szatyor Miklós „közérdekből

Lezárta a nyomozást a rendőrség az október utolsó napján a pécsi állatkertből megszökött farkas ügyében a rendőrség. Megállapították, hogy az állat lelövésével nem követett el bűncselekményt a park igazgatója, Szatyor Miklós.  

Megszüntette a napokban a nyomozást a rendőrség a pécsi állatkertből megszökött farkas ügyében, közölte érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányság. 

Az eljárás azt követően indult ismeretlen tettes ellen természetkárosítás gyanújával, hogy az állatkert igazgatója, Szatyor Miklós lelőtte az állatot.
A vizsgálat teljes egészében tisztázta az igazgatót, akinek lemondását állatvédők követelték, s ennek kikényszerítése érdekében aláírásgyűjtés indult.

A nyomozás során ugyanis a rendőrség megállapította, hogy az állat kilövése nem volt jogellenes, mivel a kiszámíthatatlan és agresszív módon viselkedő európai farkas kilövése a közérdek védelmében történt.

Közvetlenül a farkas lelövése után Szatyor Miklós többek között ezt mondta hírportálunknak:

- Életem egyik legrosszabb pillanata volt, nagyon megrendítettek a történtek. Tudom, hogy biztosan sokan támadni fognak azért, hogy én végeztem a farkassal. Mielőtt lőttem, átfutott az agyamon, hogy hamarosan sötétedik, utána pedig már nincs esélyünk, azt is láttam, hogy az állat veszélyes lehet az emberekre, s eszembe jutott az is, mi történt húsz évvel ezelőtt (akkor szintén a pécsi állatkertből szökött meg egy farkas, később pedig egy, az unokáit védelmező idős asszonyt halálosan, a gyerekeket súlyosan megsebesítette - a szerk.).

- És aztán cselekedtem. Mélységen szomorú vagyok, nem tudok mást mondani - fogalmazott Szatyor Miklós.

Képünkön: (archív) Szatyor Miklós sajtótájékoztatót tart.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva