A reformáció öt évszázadáról szól a pécsi evangélikusok szabadegyeteme

2017. február 04. szombat 17:28

A reformáció öt évszázadáról szól a pécsi evangélikusok szabadegyeteme

Előadássorozatot indít tavasszal a Pécsi Evangélikus Egyházközség. A szabadegyetemen neves budapesti és pécsi egyetemi oktatók veszik sorra a reformáció óta eltelt öt évszázad teológiai, történelmi és művészeti témáit.

Az idei esztendőben ünnepeljük a reformáció ötszázadik évfordulóját, ennek apropóján szabadegyetemet szerveznek a pécsi evangélikusok.

A témában öt előadást tartanak. Elsőként március 11-én (szombaton) dr. Kodácsy-Simon Eszter és dr. Béres Tamás segítségével ismerhetik meg az érdeklődők az evangélikus oktatást, illetve a teológiatörténetet.

Két héttel később, március 25-én dr. Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató mutatja be az evangélikus népszokásokat. Április 8-án aztán az istentisztelet, 22-én az etika, majd a szabadegyetem zárásaként, május 6-án az igehirdetés története, illetve a drámapedagógia lesz a téma.

A részvétel valamennyi előadáson ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött. Ezt megtehetik személyesen az evangélikus lelkészi hivatalban (Dischka Gy. u. 4-6.), telefonon (72/516-331, 20/824-5274), illetve e-mailen ([email protected]).


Képünkön
dr. Andrásfalvy Bertalan látható. 

EQM - Fotó: Dittrich Éva (archív)