A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola diákja nyerte az országos 56-os tesztet

2016. november 02. szerda 17:13

A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola diákja nyerte az országos 56-os tesztet

A 22 éves Szilvási Brigitta, a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulója nyerte a DUE Médiahálózat 56 kérdés '56-ról - Nagy Diák '56-os Tesztjét. A vetélkedőben a várakozásokat felülmúlva több mint 8000 fiatal vett részt, közülük 560 jutott a középdöntőbe.

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a középiskolás és főiskolás, egyetemista korosztálynak indított szórakoztató, ugyanakkor ismeretterjesztő vetélkedősorozatot a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület. Az első forduló az interneten zajlott, a tesztet több mint 8000 diák töltötte ki. Közülük a legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt elérő 560 diák jutott tovább. Ők október 30-án az 1956-os események egyik kiemelt helyszínén, a BME Központi épületének nagyelőadójában, a Műegyetem rakparton közönség előtt, élő, interaktív középdöntőben mérték össze a tudásukat. A középdöntőben a játékosoknak 25 kérdést kellett megoldaniuk rövid idő alatt. A középdöntőből az 59 legeredményesebb diák jutott tovább a döntőbe, ahol már okostelefonjaikon kellett válaszolniuk a mindent eldöntő kérdésekre.

A győztes Szilvási Brigitta lett, aki 10-ből 10 helyes választ adott. Brigitta 22 éves, a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium vegyész technikus hallgatója. Az iskolai tanulmányin kívül az internet segítségével próbált plusz információkat gyűjteni a témában, 4 napot készült a döntőre. Nyereménye egy iPhone 7-es készülék, valamint részvétel a jövő évi DUE Médiatáborban. Szabadidejében általános iskolásokat korrepetál kémiából és matematikából. Második lett Linka Márton Károly, aki 23 éves, és a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem szakos hallgatója. Harmadik helyen végzett Fábián Erik, ő 18 éves, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimázium tanulója. A fiúk tabletet és értékes könyvutalványt kaptak.

A DUE Médiahálózat - a diákújságíró egyesület célja az volt, hogy bővítse a 14-24 éves korosztály ismereteit az 1956-os forradalomról. A programot az 1956-os Emlékbizottság támogatta.

Képünkön: Fábián Erik - 3. helyezett, Szabó Tamás - műsorvezető, Szilvási Brigitta - 1. helyezett, Kecskés István - DUE Médiahálózat elnöke, Linka Márton Károly - 2. helyezett.

Forrás: DUE Médiahálózat - Fotó: Kecskeméti Dávid