A pénz maradjon Pécsen, örök körforgásban

2014. szeptember 19. péntek 09:35

Fogyasztóbarát Település címet vett át Páva Zsolt, Pécs polgármestere Koszorús Lászlótól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárától.

A Fogyasztóbarát Település címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon települések intézkedéseit kívánja értékelni, melyek hozzájárulnak a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához, valamint a fogyasztók helyzetének javításához. Pécs vezetése elkötelezett abban a kérdésben, hogy a város ne csak egy élhető hely legyen, hanem olyan közösség, ahol akár a turisták, akár a várospolgárok joggal bízhatnak az elérhető szolgáltatások, az itt megvásárolható, itt előállított árucikkek, termékek kiváló minőségében.

- Sokat tettünk az elmúlt időszakban azért, hogy támogassuk a helyi vállalkozásokat és a helyi gazdaságot. De számos teendőnk van még. Arra törekszem, hogy a pénz helyben maradjon, ne vándoroljon ki Pécsről, állandó körforgásban maradjon a városon belül.- mondta a díj átvétele kapcsán Páva Zsolt polgármester.

Koszorús László, a fogyasztóvédelemért felelős államtitkár hangsúlyozta kiemelte, hogy Pécs városa évek óta fogyasztóbarát település, ez a díj ezt ismeri el. Pécs az első hazai nagyváros, amely megkapta az elismerést.