A pécsiek voltak a legjobb nem fővárosiak az akrobatikus rock 'n' roll döntőjében

2017. április 10. hétfő 16:51

A pécsiek voltak a legjobb nem fővárosiak az akrobatikus rock 'n' roll döntőjében

Szinte egyik hétvégén sem pihennek a fordanos táncosok, a nyári szünetig minden hétvégére jut egy - egy verseny.  Az elmúlt hétvégén Hevesen rendezték a tavaszi idény akrobatikus rock 'n' roll versenyét, ahol az ország legjobb párosai és női formációi indultak.

A Magyar TáncSport Szakszövetség hivatalos versenyén több mint hatszáz sportoló, két páros és hat leányformációs kategóriában versengett a rangsorpontokért.

A Pécsi Fordan Sportegyesület két felnőtt női nemzeti kisformációval képviselte régiónkat. A kisformációs kategóriák között a nemzeti a legszínvonalasabb, hiszen a sportolónők itt már komolyabb akrobatikus elemeket hajtanak végre.

A verseny zárásakor egy egységük ötödik és egy tizenkettedik helyezéssel zárta a versenyt. Hozta formáját a legrégebbi női csapat az „ICONIC" nemzeti kisformáció. A rutinos egység magabiztos versenyzéssel került az országos verseny döntőjébe, ahol végül a legjobb nem fővárosi formációként az értékes ötödik helyet szerezte meg.

Viszonylag új felállásban versenyzett a szintén nemzeti kisformációban versenyző „MI-NŐK" csapata, akik ezúttal nem jutottak el a döntőig, és tizenkettedik helyezéssel zárták a rangos megmérettetést.

A csapatok edzői: Papp Viktor, Majorlaki Ágnes és Pónya Judit.

Szinte egyik hétvégén sem pihennek a fordanos táncosok, a nyári szünetig minden hétvégére jut egy-egy verseny. Április utolsó hétvégéjén Papp Viktor Krakkóba utazik a klub válogatott párosával, Poór Andrással és Görbe Anitával, ahol Világkupa fordulón fogják képviselni a hazai színeket. Jelenleg a világranglistán az előkelő 16. helyen állnak.

Aztán szépen sorban : Budapest Fashion Dance Magyar Bajnokság, Mór Dunántúli Bajnokság, Budapest Látványtánc Magyar Bajnokság, Veszprém Országos Akrobatikus Rock 'n' Roll Táncverseny, Zágráb Világkupa forduló, Budapest Látványtánc Európa-bajnokság.

A tavaszi idényben még egy hazai megmérettetésre kerül sor. Május 13-án, szombaton a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezi a klub a III. ERNSZT Fashion Dance Magyar Kupát, Minősítő Versenyt és Csapatbajnokságot. A táncversenyen a legjobbak a Magyar Kupán és a Csapatbajnokságon versenyeznek. A Minősítő Versenyen nagyrészt a klub 2. és 3. vonala fog szerepelni. A rendezők komoly közönségsikerre számítanak, a kiemelt díjazású táncversenyen kb. 400 induló várható.

Forrás: Pécsi Fordan Táncklub