A pécsi nagycsaládosok is ünneplik a házasság világnapját

2013. január 29. kedd 15:04

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete idén 10. alkalommal rendezi meg országos rendezvényét Pécsett, amelyen határon túliak is nagy számban vesznek részt.

A Nagy Lajos gimnáziumban tartandó egész napos rendezvényen több alkalommal is fellép Döbrentei Ildikó és Levente Péter házaspár. A szentmisét Bíró László családreferens püspök atya celebrálja a Székesegyházban. Prominens személyiségek mondanak megnyitót, köztük Dr. Páva Zsolt polgármester és Soltész Miklós államtitkár.

 

„Hiszünk a Házasságban!" címmel házaspárok kezdeményezésére mozgalom indult útjára 1983-ban Amerikából, s később a „Házasság Világnapja" nevet kapta, melyet február második vasárnapján immár világszerte ünnepelnek. Szimbóluma egy férfit és egy nőt jelképező, gyertyára emlékeztető forma, mely azt fejezi ki, hogy a házastársi szeretet fényt áraszt a világra. Jelmondata: „Szeressétek egymást!"- hiszen folyamatos kihívás a házastársunk melletti döntés és a szeretet mindennapi gyakorlása. Célja a házasság népszerűsítése, a tartós, boldog házasságok értékének felmutatása. Az egészséges társadalom alapja és modellje is a jó házasságon nyugvó család, mely egyben nemzeti megmaradásunk záloga.