A Mystery Gang szombaton lép fel a Zsolnay Negyedben

2015. február 28. szombat 15:15

A Mystery Gang szombaton lép fel a Zsolnay Negyedben

A koncert február 28-án, szombaton 22 órakor kezdődik a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében. 

Zenei stílusuk kialakításakor az ősforrások, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly adták az alapihletet számukra, ahogyan Elvisnek, Hendrixnek és akár a Beatlesnek is.

Szerzeményeik Egri Péter énekes-gitáros szövegeire és harmóniáira épülnek. Egy Japánban kiadott kislemez után Hot'n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a már kizárólag angolul előadott Jungle Fever.

Mindhárom album nyugat-európai kiadó gondozásában jelent meg. 2010-ben Live and Wild címmel koncertlemezt adtak ki. Nemzetközi és hazai sikereik után jelent meg első magyar nyelvű kiadványuk Megőrülök Érted címmel. Színesen és hitelesen hozzák zenei ars poetikájuk manírjait, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött a garage és a modern nagyváros, a metropolisz lüktetését hozó jungle hatás is.

Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 2000 koncertet adtak. A jelentősebb világvárosok színpadain a szakmai kritikusok elismerésétől és a közönség ovációjával kísért sikerrel szerepeltek többek között Londonban, New Yorkban, Milánóban és Párizsban is. Az európai szakmai kör a rockabilly egyik legjelentősebb helytartójaként tekint a Mystery Gang-re.

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.