A miniszterelnök, Orbán Viktor részvételével adják át a mohácsi vágóhidat április 25-én

2017. április 06. csütörtök 09:58

A miniszterelnök, Orbán Viktor részvételével adják át a mohácsi vágóhidat április 25-én

A már ipari szintű termelést végző új mohácsi vágóhidat április 25-én adják át hivatalosan, az ünnepélyes eseményen Orbán Viktor kormányfő is részt vesz.

Szerdán délután jelentette be a Bonafarm Csoport, hogy az új mohácsi vágóhidat (hivatalos nevén: MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzeme) április 25-én adják át.

Az ünnepélyes eseményen jelen lesz és beszédet Orbán Viktor miniszterelnök (képünkön) és Csányi Attila, a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója.

A létesítményben a cég korábbi tájékoztatása szerint márciustól már a teljes kapacitás hatvan százalékát kihasználva működik, ami már ipari szintű termelést jelent.

A vágóhíd teljes felfutásakor több mint 550 embert foglalkoztat majd.

A társaság tájékoztatása szerint a 2,7 milliárd forintos állami támogatással létesített üzem építési és gépészeti munkáinak költsége meghaladta a 12 milliárd forintot.
Az üzemben belföldi értékesítésre szánt előhűtött tőkehúsrészeket és csomagolt húsokat, valamint távol-keleti exportra szánt fagyasztott húsárut állítanak majd elő.

Évente egymillió sertésnek a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági és higiéniai elvárásoknak megfelelő vágását és feldolgozását tervezik.

Forrás: Mohácsi Újság.hu