A Mecsekben játszottak tűzoldósdit a gyerekek

2016. augusztus 22. hétfő 17:44

A Mecsekben játszottak tűzoldósdit a gyerekek

Ebben az évben immár második alkalommal rendezte meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Mecseki Lovas Egyesület és a Baranya Megyei Polgári Védelmi Szövetség a színes programokkal teli tűzoltótábort.

Két hét alatt több tucat gyermek vakációját tette felejthetetlenné a nyári tábor. Az erdő közepén elterülő, volt polgári védelmi bázis már önmagában is érdekes, és izgalmas helyszín volt a kisiskolásoknak, ahol a tűzoltós programok mellett, a rendőrség és a Magyar Vöröskereszt is meglátogatta a diákokat.

A táborlakók között fele-fele arányban voltak tűzoltó családból érkező gyermekek, akik csillogó szemmel beszéltek szüleik munkájáról. Bár a családban nap, mint nap szóba kerül a tűzoltóhivatás, mégis ugyanolyan hősként tekintenek édesapjukra, mint azok a nebulók, akik csak ritkán csöppenhetnek bele a lánglovagok életébe. Már a tábor első napján hamar kiderült, hogy kik azok, akiktől nem áll távol a tűzoltóság. Egymás szavába vágva versengtek a legkisebbek, hogy ki tud többet a foglalkozás csínjáról-bínjáról.

A tűzoltói hivatás köré szervezett programok között szervezett laktanya látogatás is volt, ahol nemcsak a tűzoltói szakfelszerelésekkel, hanem különleges vizes játékokkal is elölthették az időt a táborozók. A programsorozatot a rendőrség munkatársai is színesítették, fegyverbemutatóval, baleset-megelőzési játékokkal, és kiképzett kutyákkal érkeztek a táborba. A Magyar Vöröskereszt munkatársai játékosan tanították meg a gyerkőcöket a legalapvetőbb elsősegély-nyújtási ismeretekre.

A szabad délelőttök és délutánok sem teltek tétlenül, hiszen a Mecsek számtalan programlehetőséget rejt magában. A mecseki tanösvények kellemes és egyben hasznos kikapcsolódást nyújtottak a gyerekek és a felnőttek részére is. A Mecsextrém parkban pedig a legkülönbözőbb ügyességi és erőnléti játékok szórakoztatták a kicsiket. Mégis, mikor az utolsó napon véget ért a tábor, a tűzoltós programok mellett, a szalonnasütés, a nyárskeresés, a számháború és a gyíkkeresés is bekerült a legszórakoztatóbb és legemlékezetesebb programok közé.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem