A madárgyűrűzés fortélyait leshették el a gyerekek

2017. április 22. szombat 18:30

A madárgyűrűzés fortélyait leshették el a gyerekek

A húsvét előtti napokban több alkalommal is bemutató madárgyűrűzést tartott a Duna-Dráva Nemzeti Park a dávodi Földvári tónál.

A látogatók egy része a környező Homorúd, Sárhát és Újmohács településekről érkezett. Az érdeklődők másik részét Dunántúlról idelátogató, kisgyermekes családok alkották, akik szintén bekapcsolódtak a gyűrűzésbe. 

A leggyakoribb madárfajok a cserregő- és a foltos nádiposzáta, valamint a barátposzáta voltak, de a hálóba akadt néhány fülemülesitke, nádirigó, függőcinege és kis poszáta is. Tovább színesítette az eredményeket egy erdei pinty és egy búbos banka befogása.

A fogott madarakon kívül több tavaszi érkező madárfajt is megfigyelhettek a résztvevők, többek között látthattak fülemülét, kakukkot, mezei poszátát, valamint lócséreket. A négy napig tartó madárgyűrűzés során 17 faj 166 egyedét fogták meg és mutatták be a nemzeti park munkatársai a téma iránt nagy lelkesedést mutató, mintegy 52 érdeklődőnek.

A foglalkozások a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Gébics Természetvédelmi Egyesület, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bács-Kiskun megyei Helyi Csoportjának szervezésében kerültek lebonyolításra.

 

Forrás: DDNP