A Kovács Béla Általános Iskola nyerte meg az ivókutat

2015. március 27. péntek 13:26

A Kovács Béla Általános Iskola nyerte meg az ivókutat

Véget ért a víz hete, több mint ötszáz kisdiák ismerkedett az elmúlt napokban Pécsett a vízszolgáltatás és szennyvízkezelés ritkán látott hátterével, érdekességeivel. 

A Tettye Forrásház Zrt. a víz világnapja tiszteletére a pécsi szennyvíztelepet és interaktív bemutatótermét, a Damjanich Vízkincstárat nyitotta meg az érdeklődő iskolások előtt. A látogatásra sokan előre felkészültek tanáraik segítségével, és sorra szegezték kérdéseiket a szakembereknek. 

A jeles napot köszöntve a Balokány-ligetben is zajlottak programok az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal, amelyek részeként több mint száz egyedi, a tavat mécsesekkel megvilágító tutajt bocsátottak vízre a gyerekek. 


A tutajépítő versenyt a Mecsekaljai Általános Iskola Kovács Béla Általános Iskolája nyerte. Az iskolások aktivitását a Tettye Forrásház Zrt. értékes jutalommal ösztönözte, munkájuk elismeréseként az intézmény egy ivókúttal gazdagodik, így a diákok számára még könnyebben, kulturált körülmények közt lesz mindig elérhető az egészséges ivóvíz.

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.