A kormányhivatal is segédkezett a szemétszedésben

2016. május 03. kedd 17:58

A kormányhivatal is segédkezett a szemétszedésben

Az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság, a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából, idén immár hatodik alkalommal rendezte meg a „TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akciót. A Baranya Megyei Kormányhivatal - folytatva a korábbi évek hagyományait - ezúttal is csatlakozott az országos kezdeményezéshez.

A Kormányhivatal főosztályain, valamint a Pécsi Járási Hivatalban foglalkoztatottak Pécsett vehettek részt az akcióban. A megyeszékhelyen négy helyszínre szervezett a Kormányhivatal - saját munkatársai számára - közös szemétgyűjtést, melyre összesen 182 fő regisztrált. Emellett a járási hivataloknak is lehetősége volt arra, hogy önállóan megszervezzék a járási székhelyeken a „TeSzedd!" programban való együttes részvételt, így ők is támogathatták a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését.

 

Sajnos az április végi hideg, esős, szeles időjárás nem kedvezett a szervezőknek, résztvevőknek, és emiatt a programra előzetesen jelentkezők közül végül sokan nem tudták vállalni a szemétgyűjtést. Ennek ellenére a Pécsett kijelölt helyszíneken néhány lelkes kolléga segítségével sikerült összegyűjteni az eldobált szemét nagy részét, és így a Kormányhivatal is hozzájárulhatott az országos program eredményes megvalósításához.

 

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal