A Kínai Holdújévet ünnepli szombaton a Zsolnay Negyed

2016. február 05. péntek 17:48

A Kínai Holdújévet ünnepli szombaton a Zsolnay Negyed

A Zsolnay Negyed gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes programokat kínál a Kínai Holdújév ünneplésének alkalmából február 6-án, szombaton.

A Zsolnay Negyed Kínai Holdújév rendezvényének keretei között délután három és fél hét között a PTE ETK Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete kínai kézműves foglalkozásokat szervez az érdeklődő fiataloknak. Az E78 Caféban rendezett program ingyenes.

A gyerekek pekingi opera maszkot festhetnek, szebbnél szebb kínai lámpásokat és papírkivágásokat készíthetnek, megismerhetik a kínai kalligráfia és csomózás rejtelmeit, valamint kipróbálhatják tudnak-e kínai evőpálcikával enni és „tollaslabdával" focizni."

A Kínai Holdújév alkalmából rendezett este középpontjában idén egy belső-mongóliai művésztársulat áll, akik rendkívül gazdag műsorral érkeznek Pécsre. 

Láthatunk akrobatikus elemekben gazdag nemzetközi versenyen első díjat nyert táncelőadást, és férfi-női csoportos táncot is. Hallhatunk tuvan torokéneklést, mely egy egyedülálló mongol éneklési mód, különlegessége, hogy ugyanaz az énekes pusztán a saját hangszálainak segítségével egy időben két vagy több hangon képes énekelni.

Az összművészeti bemutatón megismerhetjük Belső-Mongólia hagyományos ruházatát és ékszereit, illetve egy különleges húros hangszert, a lófej hegedűt is.

A belső-mongóliai Ordoszi Nemzeti Ének- és Táncszínház az E78 koncerttermében gálaműsora este hát órakor kezdődik. Az előadást felnőttek 1200, diákok és nyugdíjasok 800 forintért tekinthetik meg.

Forrás: ZSÖK