A kertvárosiakkal együtt alakítják, és működtetik is majd az új játszóparkot

2016. május 02. hétfő 10:01

A kertvárosiakkal együtt alakítják, és működtetik is majd az új játszóparkot

A tettyeihez hasonló méretű lesz a Kertvárosba tervezett új játszótér. A várhatóan mintegy 200-300 millióba forintba kerülő beruházással kapcsolatban a civilek véleményét is kikérik, akikre aztán az üzemeltetés során is számít az önkormányzat.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a városházán tervbe vették, hogy egy vadonatúj játszótérrel örvendeztetik meg a kertvárosiakat. A nemrég lezajlott konzultáción az is kiderült, hogy a park a Tildy Zoltán utca, illetve a Nagy Ferenc tér közelében épül fel.

- A tettyei, az uránvárosi és a Köztársaság téri parkok bebizonyították, hogy létjogosultságuk van a nagy, akár több száz vagy ezer négyzetméteres játszóparkoknak is - vágott bele Csizi Péter, a városrész országgyűlési képviselője. - Gyakorló édesapaként kötelességemnek éreztem, hogy a pécsi önkormányzattal közösen megtaláljuk a lehetőségét, hogy a legnagyobb városrészében létrehozzunk egy ilyen parkot - tette hozzá.

A játszótér ügye egyelőre kezdeti stádiumban van, az építkezés dátuma még nem ismert, ám az már most is bizonyos, hogy a tettyeihez fogható lesz a mérete. A játékok is hasonlóan sokfélék lesznek, sőt, az ígéretek szerint a kicsik mellett a nagyobbak is megtalálják a nekik való eszközöket.

A pontos tervek kidolgozása során nagyban számítanak a helyben élőkre.

- A fejlesztések konkrét megindulása előtt bevonjuk a helyi civil szervezeteket, akiket arra kérünk, legyenek kedvesek számunkra információkat adni a kertvárosiak pontos igényeiről. Arra is törekszünk, hogy közösségi térként funkcionáljon a játszópark, annak gondozásában, őrzésében legyenek a helyiek és a város segítségére a civilek. Így garantálható, hogy a helyben élők magukénak érezzék a fejlesztést - magyarázta a politikus.

A mintegy 200-300 millió forintba kerülő játszóparkba vélhetően a város számos pontjáról járnak majd a kikapcsolódni vágyók.

Képünkön: egyelőre még csak cigánykereket vethetünk a játszótér helyén.

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva