A katasztrófavédelem átvette a hatósági feladatokat Baranyában

2014. szeptember 16. kedd 08:10

Az áradó Dráva- amelynek vízszintje valószínűleg 40 éves rekordot fog dönteni -, a kritikus belvízi helyzet Baranyában is rendkívüli lépéseket kíván meg a védelmi szakemberektől. Mindezek okán Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Védelmi Bizottság (MVB) elnöke a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (BMKI) igazgatója javaslatára a Dráva folyón kialakuló árvízi veszélyhelyzet miatt szeptember 15.-én napján összehívták az MVB rendkívüli ülését.

A megbeszélésen Márk László, a DDVIZIG igazgatója tájékoztatást adott a kialakult hidrometeorológiai helyzetről, a Dráva mai vízállásáról és a hidrológiai előrejelzésről, amely szerint a Dráva baranyai szakaszán a legnagyobb vízállást meghaladó vízszint várható a hétvégén.

Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a BMKI igazgatója határozati javaslatot terjesztett elő az árvízi védekezéssel kapcsolatos felkészülési feladatokról, amelyet az MVB elfogadott.
Tájékoztatást adott továbbá arról, hogy a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság átvette a vízügyi igazgatási és a vízügyi, valamint a vízvédelmi hatósági feladatokat.