A karácsonyi vacsorához kapott harminc család élelmiszer csomagot

2014. december 18. csütörtök 15:32

A karácsonyi vacsorához kapott harminc család élelmiszer csomagot

Harminc rászoruló családnak adott át élelmiszer csomagot Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője és Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központban. A csomagokat a Városi Gyermeknap során befolyt 300 ezer forint értékű adományból állították össze. 

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője az adományozási ünnepségen azt mondta, "a város számára nagyon fontosak a gyerekek, hisz ők jelentik a jövőt. Karácsonykor, a szeretet ünnepén pedig talán még fontosabb, hogy összefogással segítsük a rászoruló családokat, hogy minden pécsi gyermek meghitt, szeretetteljes környezetben tölthesse a karácsonyt és meleg étel kerülhessen az asztalokra".

Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a Városi Gyermeknap alkalmával nem csak annak a hétezer gyermeknek és családjuknak okoztak örömet, akik kilátogattak az Expo Centerbe és az esemény alatt élményekkel gazdagodtak, hanem annak a harminc rászoruló pécsi családnak is, akik a mai napon a gyermeknapi támogató jegyekből vásárolt ételcsomagokat átvehetik.

A Városi Gyermeknap alkalmával értékesített támogatói jegyekből befolyt 300 ezer forintot a Pécs Holding Zrt. a Gyermekétkeztetési Alapítvány számlájára utalta át.

Az adományozáson részt vevő Oravecz László, az alapítvány kuratóriumának tagja kifejtette, hogy az 1993-ban alapított szervezet célja ennivalóval segíteni az éhező gyermekeken, tehát ők a hozzájuk átutalt összegből ételt vásárolnak, ételcsomagokat osztanak a rászorulóknak. Pécsett, az Esztergár Lajos Családsegítő Intézettel állnak kapcsolatban, így a korábbi évekhez hasonlóan 2014-ben is rajtuk keresztül juttatják el ételadományaikat.

Nagy István, az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Intézet igazgatója megköszönte az ételadományt és elmondta, hogy intézményeikben pécsi és 39 környező településről származó több, mint 3000 szociális, mentálhigiénés és krízishelyzetbe jutó családnak segítenek. Közülük került ki most az a 30 több gyermekes család, akik most segítséget kaptak karácsonyi vacsorájuk elkészítéséhez.

Fotó: Dittrich Éva