A hétvégén nyit a régióban egyedülállónak számító gokart pálya a Tüskésréti úton

2017. július 21. péntek 08:50

A hétvégén nyit a régióban egyedülállónak számító gokart pálya a Tüskésréti úton

Az átadás előtt álló pécsi gokart pályához hasonlót hiába is keresnénk a Dél-Dunántúlon. A leghosszabb nyomvonalát figyelembe véve több mint ötszáz méteres aszfaltcsíkon gyors és technikás részek követik egymást, s még szintkülönbségek is színesítik a versenyt. A július 22-i hétvégén nyit a létesítmény.

Napokon belül felbőgnek a motorok a Kart Aréna Gokart Stadionban. A Tüskésréti úton már az utolsó simításokat végzik.

- A vonalvezetést elsődlegesen gokartok számára alakítottuk ki, de a motorosok, illetve a robogósok is használhatják a pályát - kezdte Vadász Péter, a komplexumot építtető és működtető cég vezetője. - A pályán négy nyomvonal található, a legrövidebb 299, a leghosszabb 503 méteres. Arra törekedtem, hogy gyors és technikás részek egyaránt legyenek, szintkülönbség és igen jelentős kanyardöntések is érdekesebbé teszik a versenyzést - folytatta az ismertetést.

Az építkezés megkezdése előtt több helyszínt is megvizsgáltak, ezek közük a Tüskésréti út melletti terület bizonyult a legalkalmasabbnak. Közösségi közlekedéssel ugyan nem érhető el, ám közúton könnyen megközelíthető.

A pálya az elképzelések szerint Pécs egyik vonzereje lesz.

A gyerekek is kipróbálhatják

A Kart Arénában egyelőre egy darab gyerekeknek szánt gokart, valamint egy kétszemélyes, úgynevezett duo-kart áll rendelkezésre. A versenygépeket gyerekek hétéves kortól használhatják egyedül, a duo-karttal pedig már a négyéves lurkók is körözhetnek, természetesen szülői vezetéssel.

- A Kart Aréna Gokart Stadion a régióban abszolút egyedülálló, mivel hasonló építésű és bukóteres pálya ekkora méretben nincs a régióban. Bízunk benne, hogy a pálya az egész Dunántúlról vagy még messzebbről érkező vendégeket is köszönthet.

A költségekkel kapcsolatos kérdésünkre Vadász Péter azt válaszolta, összességében több tízmilliós beruházásról van szó.

Július 22-én (szombaton) elsőként a VIP vendégek próbálhatják ki az aszfaltcsíkot, majd egy nappal később a nagyközönség számára is kinyitja kapuit a pálya. Ezt követően keddtől vasárnapig délelőtt tíztől este nyolcig várják a motorsport iránt érdeklődőket.


Képünk illusztráció. 

Palotás Péter - Fotó: rabocsiring.hu