A győzelem megszerzése a célja a Kozármislenynek

2017. március 05. vasárnap 11:30

A győzelem megszerzése a célja a Kozármislenynek

Március ötödikén, vasárnap 14:30-kor, a PMFC stadionban fogadja az NB II-es HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata a BFC Siófokot a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában.

Az új Kozármislenyi Stadion még nem rendelkezik használatba vételi engedéllyel, és még a pálya talaja sem használható tétmérkőzésre, ezért kicsit kitolódik a pécsi "hazai pályás" szereplés.

Vasárnap egy, a csapattal hasonló játékerőt képviselő együttest, a Siófokot fogadják, akik 27 pontjukkal a bajnoki táblázat 13. helyén állnak, 5 ponttal előzik meg a csapatot.

A Siófok az eddigi két tavaszi fordulóban négy pontot szerzett, előbb hazai környezetben végeztek 1-1-re a ZTE ellen, illetve Mosonmagyaróvárról 2-1-es sikerüknek köszönhetően értékes pontokkal távoztak.

Siófokon a csapathoz hasonlóan edzőváltás történt, Kopunovics helyét Disztl László vezetőedző vette át, de új érkező játékossal is erősítettek, Lázár Zsolt a Győri ETO-ból érkezett - ő a téli felkészülés során 2 alkalommal is készült csapatunkkal -, rajta kívül a rutinos Czvitkovics lehet erősítés, amennyiben ő egészséges lesz és segíteni tudja csapatát.

Az őszi fordulók során Siófokon úgy szaladt be a csapat egy vereségbe, hogy kezükben volt a mérkőzés, a félidőben Beke góljával 1-0-ra vezettek, majd volt esély az előny növelésére is, de végül a hazaik a 2. félidőre megtáltosodtak és szinte valamennyi helyzetüket gólra váltották, így 4-1-re felülmúlták a csapatot.

A hétvégi mérkőzésen még biztosan nem léphet pályára Beke és Grumic és Causic, akik eltiltásukat töltik. Az eltiltottak mellett, akadnak betegséggel bajlódók és sérülésből épphogy csak visszatérő játékosok is.

Szanyó Károly vezetőedző így tekintet a hétvégi összecsapás elé:

"Kettősség van bennem. Az egyik rész, hogy a szegény embert még az ág is húzza, Lantos Levente és Kocsis Adrián megbetegedett az eltiltottak mellé, mondhatom, hogy a fél csapat nem áll rendelkezésre. Másrészt ugyanebből viszont nyitnék egy pozitív oldalt is, mert nagyon bízom azokban a játékosokban, akik a helyükre fognak kerülni, hogy bizonyítani fognak, hogy lehet rájuk számítani. A Puskás meccs után már elmondtam a srácoknak, hogy itthon semmi más nem elfogadható, mint a 3 pont. Mindig az a legerősebb csapat aki kivonul a pályára és mindig az a legerősebb keret ami rendelkezésre áll. De ettől függetlenül nem szabad elmenni az mellett, hogy standard játékosaink hiányoznak és sérülésből visszatérők fognak a padon ülni. Nagyon bízom a srácokban és abban a hozzáállásban, amit mutatnak hétről - hétre, mert ennek meglesz az gyümölcse. A hiányzókkal történő kiegészülés után pedig még inkább előrébb fogunk tudni lépni."

A vasárnap 14:30-kor kezdődő összecsapást Dolnegó Bálint vezeti, segítői Bogár Gergő és Vígh-Tarsonyi Gergő lesznek, tartalék játékvezetőként pedig Kovács II. Gábor működik közre.

A mérkőzésre a korábbi beléptetési szabályok érvényesek, a hölgyek és a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg a találkozót.

Forrás: HR-Rent Kozármisleny