A futók akár már májusban birtokba vehetik a tüskésréti szabadidőparkot

2015. április 01. szerda 19:48

A futók akár már májusban birtokba vehetik a tüskésréti szabadidőparkot

Júniusban szeretné átadni a kivitelező a tüskésréti Central Wakeboard Parkot, ahol többek között vízisípálya is várja majd a kikapcsolódni vágyókat. A létesítmény egyes elemeit - mint például az 1200 méteresre tervezett rekortán burkolatú futópályát - már a hivatalos nyitás előtt, májusban birtokba vehetik a pécsiek.

Lassan öt hónapja tartanak a munkálatok Tüskésréten, ahol extrákat is tartalmazó szabadidőparkot alakítanak ki. A Pécs központjától két kilométerre eső területet eddig is sokra hivatottként tartották számon, azonban hasznosítására csak tervek születtek - egészen a közelmúltig.

Katics Viktor, a Pécsi Víz Szolgáltató Kft. ügyvezetője a Pécsi Újság.hu érdeklődésére elmondta, a tüskésréti Central Wakeboard Park műszaki átadásának határideje június 30-a, azonban szeretnék ennél korábban befejezni a kivitelezést:

- Terveink szerint júniusban nyitunk, legrosszabb esetben ez július elsejére tolódhat. Addig is azonban jó néhány teendő marad.

A tó kontúrjának bővítésével végzett a másik kivitelező cég, de a nádasok kialakításán, valamint a partfal megerősítésén még most is dolgoznak. A beruházás egyik leglátványosabb elemének kialakítására, a félsziget valódi szigetté építésére csak ezeket követően kerülhet sor.

Katics Viktor úgy véli, ez április végére, május elejére készülhet el. A fő attrakciónak szánt vízisípályát (hasonló létesítmény a közelben sehol nincs, legközelebb Siófokon akad vetélytársa) április második hetében kezdik el összeszerelni, és a hónap végére már üzemképes is lehet.

A wakeboard-pálya kiszolgáló épülete szerkezetkész, a stég szintén - számolt be a Pécsi Víz Kft. ügyvezetője, hozzátéve, a nagy gépek levonulása után láthatnak neki a 1200 méter hosszúságú, rekortán burkolatot kapó futópálya, szabadtéri testedző-park, játszótér, valamint a sportpályák kialakításának.

Ez utóbbit a futók azonban már a szalagátvágás előtt, remélhetőleg májusban használatba vehetik és egész évben ingyen használhatnak - hívta fel a figyelmet Katics Viktor. Az üzemeltető a tervek szerint a vízisípálya és a hozzá tartozó kiszolgáló-épület nyitva tartását a vízi sportok szezonjához igazítja, április közepétől egészen októberig várják majd az érdeklődőket.

Balikó Gergő - Fotó: Dittrich Éva